Ga naar Content
Noord-Holland

Drie willekeurige voorbijgangers neergestoken in Amsterdam

28 maart 2018, 13.50 uur · Aangepast 28 maart 2018, 14.01 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

AMSTERDAM (AT5) Een 32-jarige man uit Apeldoorn heeft gisteren in korte tijd drie willekeurige voorbijgangers neergestoken in de Amsterdamse wijk De Baarsjes.

De dader stapte in de Jan Evertsenstraat op een scooterrijder af en zei dat het slachtoffer de scooter aan hem moest afstaan. Toen zijn doelwit weigerde, trok de man een mes en stak hij de scooterrijder neer.

Kort daarna deed hij dit opnieuw bij een andere scooterrijder. Ook het tweede slachtoffer moest de scooter afstaan en weigerde dit. Daarop werd ook deze willekeurige voorbijganger neergestoken. Dit slachtoffer kon vervolgens op eigen kracht naar het ziekenhuis rijden.

De man herhaalde zijn bizarre daad nog eens bij een derde slachtoffer. Dit keer een automobilist. De dader wilde dat de bestuurder de auto zou afstaan en toen deze dat weigerde, werd de automobilist neergestoken.

Buiten levensgevaar
De verdachte is in de Witte de Withstraat aangehouden. De politie heeft ook het vermoedelijk gebruikte mes op straat gevonden. De slachtoffers zijn buiten levensgevaar.