Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Belaagde eigenaresse ijssalon vervolgd voor mishandeling: "Ik ben sprakeloos"

27 maart 2018, 17.21 uur · Aangepast 27 maart 2018, 21.06 uur · Foto: NH Nieuws

HILVERSUM De eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje in Hilversum wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd op verdenking van mishandeling. De 37-jarige Gilly Emanuels werd vorige zomer langdurig geterroriseerd door hangjongeren. Daarbij liepen de gemoederen op een gegeven moment zo hoog op dat ze de jongeren met een stok te lijf ging.

Naast de eigenaresse wordt ook een 18-jarige man vervolgd door het OM. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden op verdenking van belediging. Beide kampen hadden aangifte tegen elkaar gedaan.

Opmerkelijk genoeg was Emanuels nog niet op de hoogte toen NH Nieuws haar om een reactie vroeg. "Dan weet u meer dan ik, ik ben verbaasd", reageert ze hoorbaar overvallen door het nieuws. "Ik ben sprakeloos. Ik wil juist rust met mijn gezin, dit is een moeilijke periode. Blijkbaar is dit wat het OM gaat doen. Ik moet dit even laten bezinken."

Openbaar Ministerie
Het OM laat aan NH Nieuws weten dat de advocaat van Emanuals wel op de hoogte is gebracht, maar dat hij deze informatie niet heeft doorgespeeld. "Gistermiddag is de advocaat van de verdachte al op de hoogte gesteld van de beslissing om mevrouw te vervolgen. Ook de 18-jarige man is gisteren al op de hoogte gesteld van de voorgenomen vervolging", aldus een schriftelijke reactie.

Lees ook: Belaagde eigenaresse ijssalon 't Perronnetje vertrekt uit Hilversum: "Je voelt je in de steek gelaten"

Vorig jaar augustus dook er een video op waarin te zien is hoe de onderneemster werd belaagd en uitgescholden door een groep jongeren. In deze video is te zien dat zij zelf ook een slaande beweging maakt met een stok, terwijl ze onder meer de verwensingen 'kankeraap' en 'kankernegerin' naar haar hoofd geslingerd kreeg. Eerder was er al een ruit van haar zaak ingegooid, was een Surinaamse vlag met poep besmeurd en een mandarijn tegen haar hoofd gegooid.

Ze besloot door alle impact haar zaak deze maand te sluiten. "Ik merk nu pas wat voor traumatische ervaring dat hele gedoe met zich heeft meegebracht", zei ze eerder tegen NH Nieuws.

Mediation
De officier van justitie zette aanvankelijk in op een mediation-traject om de eigenaresse en de jongeren nader tot elkaar te laten komen. Omdat dit project niet van de grond kwam, zijn de aangiften alsnog strafrechtelijk beoordeeld.