Whatsapp

Noord-Holland

Bibian Mentel sluit paralympische carrière af na tweede gouden medaille

16 maart 2018, 11.28 uur · Aangepast 16 maart 2018, 20.25 uur

LOOSDRECHT Bibian Mentel neemt afscheid van haar paralympische carrière met twee gouden plakken bij het para-snowboarden. Ze prolongeerde in Pyeongchang haar titel op de cross en voegde daar vanochtend een tweede medaille aan toe op de slalom.

"Ik ben hier eigenlijk zonder enige verwachting naartoe gekomen en als het dan allemaal lukt en ik met twee gouden plakken naar huis ga, is dat natuurlijk echt helemaal fantastisch", zegt de 45-jarige Loosdrechtse tegen NH. 

"Ik was wel echt zenuwachtig. Mijn coach en trainer zeiden vooraf dat ik gewoon mijn ding moest doen. Ze gaven me nog een technische tip en met die boodschap ben ik naar beneden gegaan. Ik denk: het is nu of niet. En toen werd het nu", aldus Mentel.

Lees ook: Mentel pakt tweede goud in Pyeongchang

De vrouw die al jarenlang in gevecht is met kanker, won vier jaar geleden op de Paralympics van Sotsji ook het goud op de snowboardcross. "Welke medaille de mooiste is? Ze zijn allemaal heel anders. Voor Sotsji heb ik me ingezet om snowboarden op het paralympische programma te krijgen. De medaille was de kers op de taart. Hier heb ik er echt voor moeten strijden. Zowel op de banked slalom als op de cross."

Het waren haar laatste Spelen. "Volgend jaar is er een WK. Of ik daaraan mee wil doen, ga ik rustig bedenken. Maar dit waren zeker mijn laatste Spelen. Over vier jaar ben ik 49. Ik vind het goed zo en ik draag het stokje graag over." 

Nu gaat ze eerst samen met haar man op vakantie naar de zon. "Heel even lekker gewoon genieten."

ANP/Robin van Lonkhuijsen
Whatsapp