Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Op hol geslagen auto richt ravage aan in Wormerveer

15 maart 2018, 15.32 uur · Aangepast 15 maart 2018, 19.30 uur · Foto: HFV

WORMERVEER Een op hol geslagen auto heeft in Wormerveer een ravage aangericht. Het zou gaan om een Tesla. Bij het ongeluk waren een andere auto, een fietser en een scooterrijder betrokken.

De politie zegt dat er in een van de auto's een 'technisch mankement' is ontstaan waardoor de auto niet meer deed wat de bestuurder wilde. Een ooggetuige zegt dat de Tesla onbestuurbaar werd. Tesla's zijn roemrucht om hun Autopilot. Met dit systeem kan een auto zelfstandig rijden. 

De auto sloeg op hol aan de Johan Vermeerkade bij een schoolplein van een basisschool. In ieder geval een persoon is gewond geraakt en is daar behandeld. De politie Zaanstreek meldt op Facebook dat er meerdere ambulances aanwezig zijn. Over de aard van de verwondingen is nog niets duidelijk. De politie spreekt wel van een 'ernstige aanrijding'.

Reactie Tesla
Tesla heeft inmiddels laten weten in contact te zijn met de autoriteiten over het ongeluk. "We verlenen onze volledige medewerking om vast te stellen wat er gebeurd is. In tegenstelling tot wat in de media werd gesuggereerd, is de betreffende auto niet uitgerust met het optionele Autopilot systeem."