Noord-Holland

NL
V

Grote lerarenstaking: duizenden juffen en meesters naar Amsterdam

14 maart 2018, 07.46 uur · Aangepast 14 maart 2018, 08.05 uur · Foto: ANP

NOORD-HOLLAND Onderwijzers uit Noord-Holland leggen vandaag het werk neer uit protest tegen de in hun ogen te lage salarissen en te hoge werkdruk. Naar verwachting lopen duizenden van hen in een mars door Amsterdam. Ook leraren uit Utrecht en Flevoland leggen het werk neer.

De sobere mars van het Waterlooplein naar het Museumplein onderstreept volgens onderwijsorganisaties dat het "nog steeds code rood is" in het basisonderwijs. Volgens hen staat de kwaliteit van het onderwijs zwaar onder druk door het stijgende tekort aan leerkrachten.

Lees ook: Grote lerarenstaking: hier kun je met je kind terecht

Aan het eind van de mars wordt het ‘estafettestokje’ overgedragen aan onderwijzers in Noord-Brabant en Limburg die op vrijdag 13 april actievoeren. Vorige maand legden juffen en meesters in Groningen, Friesland en Drenthe woensdag al een dag plat.

De actievoerders, verenigd in het PO-front, vinden de eerder toegezegde 270 miljoen euro voor betere salarissen veel te weinig. De onderwijsorganisaties eisen 900 miljoen.

Lees ook: Juffen, meesters en leerlingen zitten niet te wachten op de staking: "Thuis heb ik alleen mijn broer"

Vandaag verzamelen de leerkrachten om 12.00 uur bij de Stopera op het Waterlooplein waarna ze naar het Museumplein lopen. De mars duurt naar verwachting ruim een uur.