Bedrijf vader Insiya: 'Arrestatiebevel uitgevaardigd voor Nadia Rashid vanuit Interpol'

AMSTERDAM - (AT5) In een persbericht, dat vanochtend werd verstuurd door het Indiase bedrijf Conros Group, zou Interpol een arrestatiebevel voor Nadia Rashid, de moeder van Insiya hebben uitgevaardigd. Maar een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid zegt 'geen internationaal arrestatiebevel te zien'.

Het ministerie wil geen harde uitspraken doen over de authenticiteit van het persbericht, maar zegt de kwestie te onderzoeken.

Lees ook: OM wil vader ontvoerde Insiya terug op opsporingslijst Interpol

De afzender, de multinational Conros Group, is niet bereikbaar voor commentaar. De directeur en voorzitter van het Indiase staalbedrijf blijkt Shehzad Hemani, de vader van Insiya. 

12 jaar in Indiase cel
In het staat dat Insiya's moeder het naliet om in Indiase rechtszaken te verschijnen, ook zou zij ook vervolgd worden voor 'fraude ten aanzien van zakelijke assistenten in Dubai en New Delhi'. Dat alles zou haar een celstraf tot 12 jaar kunnen opleveren in een Indiase gevangenis.

Lees ook: Ontvoerde peuter hoeft niet terug naar Nederland

Advocaat Spong, die volgens het persbericht bereikbaar zou zijn voor commentaar, laat weten dat hij de pers vandaag niet te woord zal staan. Tegen De Telegraaf noemt Rashids advocaat Peter Plasman het een 'krankzinnig bericht'. 

Hemani heeft eerder nepnieuws over de ontvoering van zijn dochter verspreid. Justitie heeft aan De Telegraaf laten weten dat Insiya's moeder sowieso niet wordt aangehouden vanwege haar Nederlands staatsburgerschap. 

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws