Mishandelde wijkagent Amsterdam weer aan het werk

AMSTERDAM - (AT5) Het gaat goed met Tjako Drenth, de Amsterdamse wijkagent die vorige week gewond raakte, toen hij aangevallen werd tijdens het schrijven van een boete.

Dat schrijft de politie op Facebook. De wijkagent van De Pijp werd samen met zijn collega Rob aangevallen toen zij woensdag boetes uitdeelden in de Ferdinand Bolstraat. Meerdere mannen belaagden de agenten. Volgens de politie moesten Tjako en Rob 'vechten om het vege lijf te redden'. Collega's moesten uitrukken om het tweetal te helpen.

Lees ook: Wijkagent gewond na aanval bij uitschrijven boete

Na het incident werden twee verdachten aangehouden, maar de politie zoekt nog wel getuigen. "Na het heftige incident van afgelopen woensdag is er veel op wijkagenten Rob en Tjako afgekomen. Met beide gaat het goed en zij zijn weer vol aan het werk in hun wijk", schrijft de politie. "Zij zijn erg blij met alle steunbetuigingen en warme woorden / reacties die zij afgelopen week hebben mogen ontvangen." Zo kreeg Tjako vandaag een bedankje van Richard Jansen, namens de Brandweer Amsterdam-Amstelland.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws