Astrid Holleeder sluist reeks nieuwe opnamen naar OM

AMSTERDAM - (AT5) Astrid Holleeder is de dag na het begin van het megaproces tegen haar broer Willem begonnen het Openbaar Ministerie (OM) te voorzien van nieuwe opnamen die ze stiekem had gemaakt van gesprekken met haar broer Willem.

Het gaat om geluidsbanden die nog bij niemand bekend waren en waarvan ze eerder op de dag vertelde dat er informatie op staat die haar broer de das omdoet.

Zestien gesprekken
In totaal gaat het om zestien gesprekken. De eerste vijf werden aangeleverd op 6 februari, de dag na de start van het proces. De laatste twee werden afgelopen vrijdag overgedragen aan het OM.

Lees ook: Toneelstuk van boek Astrid Holleeder in de maak

Volgens de aanklagers worden de opnamen op dit moment "opgewerkt en uitgewerkt". Zij willen op vrijdag 23 maart een selectie laten horen om Holleeder daar "fris van de lever" op te laten reageren. Pas daarna krijgt Holleeder de beschikking over de integrale uitwerking van alle gesprekken.

Lees ook: De Holleeder-tapes: niemand is veilig voor de tirades van Willem

'De Neus' zei in een reactie dat op eerdere uitwerkingen van geluidsopnamen tal van correcties moesten worden toegepast, omdat veel niet klopte. "Als ik straks ter plekke antwoord moet geven op halve dingen die wel of niet op die manier gezegd zijn, dan vind ik dat wel lastig."

 

NH Live

NH Plus

NH Extra

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws