Noord-Holland

Bibian Mentel uitzinnig na gouden medaille: "Ik ben superblij"

12 maart 2018, 15.15 uur · Aangepast 12 maart 2018, 15.27 uur · Foto: Loosdrechtse Mentel (rechts) en Lisa Bunschoten (links) | ANP

Whatsapp

LOOSDRECHT Snowboardster Bibian Mentel uit Loosdrecht is uitzinnig van vreugde na haar magische overwinning bij de Paralympische Spelen in Zuid-Korea. "Dit is helemaal fantastisch, ik ben superblij."

Haar run was niet vlekkeloos. Nederlander Lisa Bunschoten ging vlak voor Mentel onderuit, waardoor ze zelf ook viel. "Ik dacht gelijk: 'Gaat het wel goed met haar?' Dat was mijn eerste zorg", zegt Mentel tegen NH Radio.

Lees ook: Noord-Hollands succes op Paralympics: goud voor Mentel, zilver voor Vos

Bunschoten liep een snijwond in haar wang op waaraan ze behandeld moest worden. Daarom heeft Mentel haar medaille nog niet in ontvangst genomen. "Ik heb gezegd dat ik geen ceremonie wil zonder Lisa, dus dat komt later."

Nekwervel vervangen
Mentel stond snel weer overeind en boardde naar de eerste plaats. Dat is natuurlijk sowieso een prestatie van formaat, maar gezien haar afgelopen jaar is het bijna een wonder te noemen. "De voorbereiding was verre van ideaal, dus ik ben nog blijer dat het gelukt is."

Bij de Loosdrechtse werd in de zomer kanker geconstateerd. "Het zat op mijn nek, slokdarm en rib." Daarna volgde een bestralingskuur, maar de problemen waren nog niet voorbij. "In december kwamen ze erachter dat er nog tumorweefsel op mijn nek zat", zegt ze. "Ze moesten me zo snel mogelijk opereren. Ik heb een volledig nieuwe nekwervel gekregen."

'Aan de bak!'
De komende dagen gaat Mentel wat tijd met haar familie doorbrengen: "Even bijkomen en genieten." Maar van lange duur zal dat niet zijn. "Vrijdag gaan we weer aan de bak!"

Whatsapp