Ga naar Content

Vriendin vermoorde Djordy Latumahina: "Mijn perfecte gezin is kapotgemaakt"

AMSTERDAM "Onze dochter van tweeënhalf heeft moeten zien hoe haar ouders werden doorzeefd door kogels. Haar vader en moeder die niet meer reageerden terwijl ze zo bang was.'' De vriendin van de per vergissing vermoorde dj Djordy Latumahina vertelde in haar slachtofferverklaring aan de rechtbank in Amsterdam dat haar 'perfecte gezin is kapotgemaakt'.

Ze deed dit in een vooraf opgenomen audioboodschap op de dag dat Latumahina 33 jaar zou zijn geworden. Het gezin werd op 8 oktober 2016 door twee schutters onder vuur genomen in een parkeergarage in Amsterdam-West. Hij was vermoedelijk niet het beoogde doelwit. De dj stierf ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn vriendin raakte zwaargewond, het kind bleef ongedeerd.

Lees ook: Verdachte vergismoord Djordy Latumahina meldde zich na intimidatiecampagne

De vrouw werd geraakt door zes kogels. Volgens haar advocaat heeft haar hart even stilgestaan en is ze gereanimeerd. Ze moet leren leven met een handicap, ze kan haar arm en hand niet meer gebruiken, en is arbeidsongeschikt. Hij vroeg de rechtbank een schadevergoeding, waarvan hij de omvang niet openbaar wilde maken.

Ook de ouders van de dj spraken tijdens de zitting. "Jij bent er niet meer, door een vergismoord", zei de vader. "Vergismoord, wat een gruwelijk begrip, ontstaan in de tijd waarin wij leven. Een tijd waarin het kennelijk al geaccepteerd is dat er onschuldige slachtoffers vallen van afrekeningen."

Lees ook: Vriend crimineel: Kogels die Djordy vermoordden, waren voor mij

Tijdens de zitting werd een filmpje getoond met foto's en video's van het leven van Latumahina. De familie wilde op deze manier aan de zeven verdachten laten zien wie en wat ze moeten missen. De verdachten keken roerloos toe.

Het OM komt dinsdag met de eis.

Foto: Facebook