Ga naar Content

Michel start datingsite voor mensen met een handicap: "Meestal hoor je niets meer"

ZANDVOORT Hij struinde al heel wat datingsites af op zoek naar de ware liefde. Maar dan was het weer een nepprofiel, dan weer een heel dure site of hij werd voor de zoveelste keer genegeerd door zijn chatpartner. De maat was vol en daarom start Michel Schniedewind nu een eigen datingsite, speciaal voor gehandicapten.

Michel liep al een tijdje met het plan rond in zijn hoofd, maar omdat hij spastisch is en in een rolstoel zit, is het uitvoeren een stuk lastiger. Totdat hij webdesigner Marloes de Heer ontmoette en zijn droom nu werkelijkheid wordt.

Datingsites
Michel heeft slechte ervaringen met datingsites. "Dan heb je een leuk gesprek en dan komt het moment dat je moet vertellen dat je in een rolstoel zit", vertelt hij. "Meestal laten ze dan helemaal niets meer horen of ze chatten dat ze verder zoeken. Soms dacht ik dat de liefde gewoonweg niet voor mij was weggelegd en de pijn die je dan voelt, dat gun je niemand."

Met de nieuwe datingsite hoopt Michel een veilige omgeving te bieden voor gehandicapten die op zoek zijn naar de ware liefde, maar ook om bijvoorbeeld een maatje te zoeken om leuke dingen mee te doen.

Liefde
Zelf hoopt hij dat zijn allergrootste wens werkelijkheid wordt en hij een leuke en lieve vrouw op zijn platform tegenkomt. "Iemand die mijn situatie begrijpt en een mooie lach heeft."

De site is nog maar pas online en inmiddels hebben zich enkele tientallen mensen gemeld. Wie slechte plannen heeft en nepprofielen probeert aan te maken, komt van een koude kermis thuis. Alle profielen worden namelijk nauwkeurig gescreend door Michel en Marloes.

Foto: NH Nieuws / Paul Tromp