Noord-Holland

NL
V

Storing bij luchtalarm: geen sirenes in delen van provincie

5 maart 2018, 13.51 uur · Aangepast 5 maart 2018, 14.02 uur · Foto: Flickr/Tim Geers

AALSMEER Door een technische storing is om 12.00 uur in een deel van de provincie het maandelijkse luchtalarm niet afgegaan. Voor zover nu bekend werkte het alarm sowieso niet in de regio Amsterdam-Amstelland, maar ook daarbuiten melden mensen dat ze de sirene niet hebben gehoord.

Onder meer vanuit Aalsmeer zeggen meerdere Noord-Hollanders dat het signaal niet was te horen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland bevestigt dat het alarm, officieel het waarschuwings- en alarmeringssysteem geheten, niet functioneerde.

Calamiteit
Er wordt op dit moment druk onderzoek gedaan naar de storing, aldus de woordvoerder. "We weten dat er inderdaad een probleem is met het uitsturen van het alarm, maar het is nog onduidelijk wat er precies aan de hand is." Hij wijst erop dat er een NL-Alert zou zijn verstuurd als er zich daadwerkelijk een calamiteit had voorgedaan. 

De woordvoerders van andere veiligheidsregio's in onze provincie laten NH Nieuws weten dat er bij hun geen problemen zijn met het luchtalarm. Desalniettemin zijn er op social media ook meldingen uit de IJmond en de kop van Noord-Holland te vinden over een niet-werkend alarm. 

Het luchtalarm werkte ook niet in Noord-Limburg, Gelderland en een deel van Zuid-Holland.