Ga naar Content
Noord-Holland

Moestuin van 77-jarige weduwnaar moet wijken voor hotel; zoon zoekt nieuwe grond

4 maart 2018, 23.25 uur · Aangepast 4 maart 2018, 23.37 uur
Door: · Foto: Dennis Ton

AKERSLOOT Toen zijn vrouw overleed, stortte de 77-jarige Klaas uit Akersloot zich met ziel en zaligheid op zijn groentetuin. Nu moet de tuin wijken voor 'de ongebreidelde groei' van Motel Akersloot. Zijn zoon Dennis zoekt daarom naar een nieuwe lap grond, om zijn vader weer een doel te geven.

"Zijn tuin was alles voor hem", vertelt Dennis op Facebook. "Het gaf hem een doel, nadat mijn moeder overleed. Groente en fruit is duur en hij teelde voor ons, zijn kinderen. De tuin is nu van hem afgepakt. Weer iets weggenomen."

Nuttig
Klaas zocht na het verliezen van zijn hobby niet actief naar een nieuwe tuin, en dus besloot Dennis zich te richten tot de inwoners van Akersloot. "Hij wil nog graag nuttig zijn", aldus Dennis. "Dan kun je zeggen, geef je vader een hond, kan hij lekker lopen. Maar ik geef hem liever een tuin.  Dus heeft iemand een stukje grond voor hem, die hij kan bebouwen?"

Inmiddels heeft Akersloot massaal gehoor gegeven aan de oproep. "Ik heb ontzettend veel aanbiedingen gekregen", vertelt Dennis aan NH Nieuws. "We gaan wat uitzoeken en mijn vader dan helpen om de boel op gang te brengen. Zodra het tuintje loopt en draait, kan hij er weer tegenaan."

Allerlekkerste aardbeien
Dennis hoopt dan ook dat ze snel weer 'de allerlekkerste aardbeien van de wereld kunnen proeven', en dat zijn vader gezond en fit blijft.