Noord-Holland

NL
V

Breezand zorgt zelf voor langverwacht speeleiland via crowdfunding

4 maart 2018, 10.05 uur

BREEZAND Kinderen van de wijk Groenhof in Breezand krijgen na tien jaar wachten eindelijk hun langverwachte speeleiland: het Roverseiland. Deze week is de werkgroep Roverseiland een crowdfund-actie gestart om het resterende geld binnen te slepen. "Het zou fijn zijn als we straks met z'n allen leuk kunnen spelen."

"Wij willen spelen! Wij willen spelen!" De kinderen van de wijk Groenhof aan de rand van Breezand zijn overduidelijk. De kinderen hebben een klimtoestel en dat is het wel zo'n beetje. Bij de aanleg van de wijk - bijna tien jaar gelden - was een heel speeleiland beloofd. "Helaas sloeg de crisis toe en moest de projectontwikkelaar het plan afblazen," zegt Jochem Bos, een van de initiatiefnemers van het toekomstige 'Roverseiland'.

Trots
"Het ziet er heel erg leeg uit en dat moet veranderen," vinden de kinderen. Dat gaat lukken, belooft Jochem Bos: "Er is echt behoefte aan speelruimte, dus doen we het nu gewoon zelf. Er komt een klimberg, een strandje met een waterpomp, stapstenen, een touwbaan. We zijn echt trots op het ontwerp."

De kinderen zijn al druk aan het sparen, maar dat is niet echt nodig, want van de benodigde 44.000 euro is het meeste al binnen. Binnen zes weken moet de resterende 7.000 euro binnengesleept worden. "Dat doen we met een rommelmarkt, een loterij en via crowdfunding."

Over twee weken begint het graafwerk en in mei moet het 'Roverseiland' klaar zijn. 

NH / Jurgen van den Bos