Noord-Holland

NL
V

Olympisch kampioene Esmee Visser gehuldigd in 'haar' Beinsdorp: "Heel Nederland houdt van jou"

3 maart 2018, 19.19 uur · Aangepast 3 maart 2018, 20.46 uur

BEINSDORP Beinsdorpers hebben vandaag hun plaatsgenote Esmee Visser gehuldigd. De 22-jarige Visser, die twee weken geleden in het Zuid-Koreaanse Gangneung de olympische titel op de 5.000 meter schaatsen op haar naam schreef, luisterde met een brede glimlach naar de lovende toespraken. "We verwachten nog heel veel van je."

Nadat ze op een oranje terreinwagen een ereronde door het dorp had gemaakt, werd ze toegesproken door Onno Hoes, burgemeester van Haarlemmermeer.

Lees ook: GOUD! Noord-Hollandse Esmee Visser superieur op de 5.000 meter 

"Jongens, dit is onze Esmee. Heel Beinsdorp is voor je uitgelopen. Hartstikke leuk dat iedereen hier naartoe gekomen is", sprak hij het ruim vijfhonderd man sterke publiek toe.

Lees ook: Noord-Hollands schaatssprookje: Esmee Visser overladen met felicitaties

Ook Cock de Blaeij, oud-voorzitter van IJsclub Nut en Vermaak drukte zich uit in superlatieven. "Esmee, wat heb je allemaal losgemaakt? Hier in Beinsdorp, maar zeker ook in Leimuiden en Rijnsaterwoude, bij de ijsclub waar je hebt leren schaatsen. Nee, in heel Nederland heb je een onvergetelijke indruk achtergelaten. Heel Nederland houdt van jou, Esmee." 

Beinsdorp op de kaart
Dorpsraad-voorzitter Wendy Oudshoorn is 'trots' dat Esmee Beinsdorp op de kaart heeft gezet. "Ik denk dat ik namens alle Beinsdorpers kan zeggen dat we supertrots op je zijn."

En alsof haar eremetaal uit Zuid-Korea nog niet genoeg is, had Hoes nog een plak voor haar. "We hebben een gouden medaille voor je laten maken, met het logo van de gemeente Haarlemmermeer en achterop natuurlijk jouw naam en verdienste."

Lees ook: Beinsdorp in de ban van Esmee: "Zo'n vrolijke aardige meid, supertrots op haar"

Het is voor Visser niet de eerste ceremonie. Eerder werd ze, net als de andere olympiërs, al gehuldigd in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bekijk hierboven een compilatie van de festiviteiten in Beinsdorp van vanmiddag.