Telstar boekt belangrijke zege in Dordrecht

2 maart 2018, 20.49 uur · Aangepast 3 maart 2018, 00.07 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

DORDRECHT Telstar heeft in Dordrecht drie belangrijke punten gepakt. Vroeg keek Telstar al tegen een achterstand aan, maar door onder meer twee doelpunten van Andrija Novakovich en een treffer van Mohamed Hamdaoui gaan de punten mee terug naar Velsen-Zuid. Een late treffer van Robert Mutzers bracht de spanning nog wel even terug in de wedstrijd, maar Telstar raakte niet van de leg.

Amper twee minuten was de wedstrijd onderweg in Dordrecht en Telstar keek al tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop belandde de bal op het hoofd van Daniël Breedijk die, via Rodney Lopes Cabral, de bal achter doelman Rody de Boer kopte. De ploeg van Mike Snoei kwam er de eerste helft niet of nauwelijks aan te pas. Enige wapenfeitje was een afstandschot van Frank Korpershoek.

Vanuit het niets kwam Telstar op gelijke hoogte. Een corner eindigde op het hoofd van de vrijstaande Andrija Novakovich. De huurling van Reading kon gemakkelijk de 1-1 binnenknikken. Niet veel later zette hij Melvin Platje vrij voor het Dordtse-doel, maar schoot de vleugelaanvaller de bal enkele meters naast het doel.

Novakovich' vijftiende treffer
Waar in de eerste helft de thuisploeg vroeg scoorde, was het in het tweede bedrijf Telstar met de vroege treffer. Wie anders dan Novakovich, op aangeven van Platje, met zijn vijftiende treffer van het seizoen.

Telstar bouwde de voorsprong halverwege de tweede helft uit naar 1-3. Hamdaoui, al weken in vorm, soleerde door de Dordrechtste-defensie en schoof de bal geplaatst in de korte hoek.

Glippertje De Boer
In de 85e minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd toen Robert Mutzers een vrije doortocht kreeg door de defensie van de Witte Leeuwen (2-3). Het schot was houdbaar voor doelman De Boer, maar hij liet de bal door zijn handen glippen. In de 89e minuut dacht heel Dordrecht dat de 3-3 gemaakt was. De treffer van Bliek werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

In de derde periode staat Telstar nu vijfde met veertien punten. Op de ranglijst staat Telstar nu derde met 48 punten uit 27 wedstrijden.

Opstelling FC Dordrecht: Janssen; Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Mutzers, Hamer, Kok, Calcan; Mahmudov, Arias

Opstelling Telstar: De Boer; Brito (Sno/72), Van Iperen, Cabral, Van Huizen; Korpershoek (Najah/46), Schouten (Lynen/85), Van Heertum; Platje, Novakovich, Hamdaoui