Noord-Holland

NL
V

VANMIDDAG LIVE: Esmee Visser vandaag gehuldigd in Beinsdorp: "Echt een strebertje"

3 maart 2018, 08.45 uur · Aangepast 3 maart 2018, 11.52 uur

BEINSDORP Olympisch kampioene Esmee Visser wordt vandaag gehuldigd in haar geboortedorp Beinsdorp. Ze behaalde goud op de vijf kilometer schaatsen in Gangneung. Zanger Martijn Stam schreef speciaal een lied voor de topsportster en zingt dit vanmiddag voor haar tijdens de huldiging.

"Ik denk dat het grootste gedeelte van het dorp aanwezig is. Weer of geen weer", zegt een trotse Beinsdorper. Vanmiddag wordt zij om 16:00 uur geëerd in buurtcafé het Bregje. Eerst zou het feest in het dorpshuis plaatsvinden, maar dat bleek te klein.

Lees ook: Oude schaatsclub supertrots op Esmee en hoopt op nieuwe 'Esmeetjes'

Zanger Martijn Stam woont bij de olympisch kampioene om de hoek. Hij kan zich een kleine Esmee nog goed herinneren. "Alleen maar trainen!", lacht de dorpszanger. Als Visser als training rondjes ging fietsen met haar vader, ging zij volgens Stam altijd vijf minuten langer door. "Echt een strebertje."

Live
NH Nieuws zendt de huldiging live uit via televisie en Facebook. Vanaf 15:45 uur kun je meegenieten met het feest en met zanger Martijn Stam die Esmee toezingt met de woorden: "De snelste in Korea, daar gaat zij alles aan doen". 

EPA/Guillaume Horcajuelo