Ga naar Content

Maartens Meuk: De condooms van Bob de Jong zijn binnen

HEEMSTEDE Verzamelaar Maarten Westermann kan zijn geluk niet op. Vanmorgen vroeg ontving hij acht 'Olympische condooms' van de Spelen in Pyeongchang. Ze komen uit het nachtkastje van schaatscoach Bob de Jong.

De Jong had de condooms vanuit Zuid-Korea aan Radio 538 meegegeven en nu liggen ze dus in het 'Olympische Meuk'-museum van Maarten Westermann.

Zie ook: Maartens Meuk: "Nu is mijn verzameling mascottes compleet!"

"Ik had uitdrukkelijk gevraagd om ongebruikte condooms, die nog in de verpakking zaten. De ringen staan er weliswaar niet op, maar zitten er wel in", aldus Maarten. De condooms blijven desgevraagd ook gewoon in de verpakking in het museum liggen. 

'Bobspringen'
Ook Maarten heeft op tv gezien hoe Bob de Jong, bondscoach van de Zuid-Koreaanse schaatsers, uit vreugde vanaf de tribune naar beneden sprong en dat de Nederlandse coaches dat niet echt waardeerden. "Ach ja, ik zie het maar als een nieuwe discipline. Je had al bobsleeën, je hebt nu dus ook bob-springen."

Hoewel hij een afkeer heeft van mascottes, is Maarten nog wel op zoek naar de mascotte Soohorang, het witte tijgertje van de Spelen in Pyeongchang. "Ireen Wüst heeft er tijdens de medailleceremonies drie ontvangen, dus misschien kan zij er eentje missen."

Kijk ook: 'Maartens Meuk' deel 1'Maartens Meuk' deel 2'Maartens Meuk' deel 3, 'Maartens Meuk' deel 4'Maartens Meuk' deel 5 en 'Maartens Meuk' deel 6, 'Maartens Meuk' deel 7 en 'Maartens Meuk' deel 8

Foto: