Start van hoofdcontent

TEXEL

nl

Grote brand verwoest monumentale woningen in Oosterend op Texel

2 maart 2018, 10.40 uur · Aangepast 2 maart 2018, 14.02 uur

TEXEL Bewoners van de Koetebuurt in Oosterend op Texel zijn vanochtend rond 05.00 uur opgeschrikt door een grote uitslaande brand in een woning. De bewoners van de betreffende woning konden op tijd hun huis verlaten. Een van hen moest behandeld worden voor rookinhalatie.

Volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord is de brand overgeslagen naar de twee woningen ernaast. In totaal zijn er vijf woningen dusdanig beschadigd door de brand dat de bewoners er niet terugkunnen. Omliggende woningen zijn ontruimd vanwege de rook.

De bewoners worden opgevangen in dorpshuis de Bijenkorf. Daar is voor hen een ontbijt georganiseerd. Voor de bewoners die niet terugkunnen naar huis wordt vervangend verblijf geregeld. Ook is slachtofferhulp ingeschakeld.

De brandweer gaf rond 11.00 uur het sein brand meester af. Bij het nablussen van de brand kwam behoorlijk veel rook vrij. Mensen in de omgeving werden gewaarschuwd hun ramen en deuren gesloten te houden en indien mogelijk de ventilatie uit te zetten. Deze waarschuwing is inmiddels ingetrokken.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.