Noord-Holland

NL
V

Thalys vanaf 2019 rechtstreeks naar Charles de Gaulle en Disneyland Parijs

1 maart 2018, 16.09 uur · Aangepast 1 maart 2018, 16.37 uur · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND NS en Thalys hebben plannen om de dienstregeling te veranderen en het station Lille Europe te laten vervallen. In ruil hiervoor worden er twee stations aan het traject toegevoegd: vliegveld Charles de Gaulle en Marne-la-Vallée Chessy, het station pal naast attractiepark Disneyland Parijs.

Momenteel rijden er twee treinen per dag naar Lille Europe. Dit zou vanaf begin april 2019 moeten veranderen met de nieuwe dienstregeling. Hierdoor zal de trein niet meer stoppen op het internationale station in Lille, maar twee keer per dag via het Franse vliegveld rijden naar het bekende themapark.

Lees ook: Voor vier tientjes van Londen naar Amsterdam met Eurostar

Deze keuze is gemaakt omdat, volgens de NS, het aantal reizen naar Lille Europa 'de laatste jaren zeer beperkt bleef en zelfs afnam'. Gevolg voor reizigers is dat de Thalys twee minuten eerder zal vertrekken vanaf Amsterdam Centraal.

Uitbreiding
De plannen voor de rechtstreekse lijn naar Disneyland Parijs komen als geroepen. Afgelopen week maakte het themapark namelijk bekend dat zij frinke uitbreidingsplannen hebben en vanaf 2020 gaan bouwen aan nieuwe parkdelen, gebaseerd op de film Frozen, de Star Wars-films en de Marvel-films.