Ga naar Content

Hilversummer staat al bijna 24 uur in monsterfile in Zuid-Frankrijk

HILVERSUM / MARSEILLE Hilversummer Tjitze Zijlstra dacht een mooie roadtrip door West-Europa te maken, maar strandde gisteren in een file bij Montpellier in Zuid-Frankrijk. En daar staat hij nog steeds.

De Hilversummer begon afgelopen weekend in zijn eentje aan een roadtrip. Nadat hij in Italië was geweest, besloot hij Frankrijk aan te doen. Hij wilde naar de Dordogne, maar het is nog maar de vraag of hij daar aan zal komen. 

"De reis ging voorspoedig, tot het bij Marseille begon te sneeuwen", vertelt Tjitze aan NH Nieuws. "De weg was amper begaanbaar en je kon bijna niets zien. Om 13.30 uur kwam ik bij Montpellier in een file terecht. Sindsdien ben ik een paar meter opgeschoten. Er lopen zojuist mensen langs met informatie, maar hoe lang het nog zal duren, weet niemand."

Koud
Inmiddels is de sneeuw veranderd in regen, maar Tjitze staat nog altijd vast. "Het nu is 4 graden. Gelukkig is mijn tank halfvol, dus ik kan de verwarming zo nu en dan aanzetten. Ik heb een laken mee, dus dat biedt enige warmte. Gelukkig is roaming in het buitenland nu gratis en kan ik dus muziek luisteren. Ik probeer positief te blijven, maar dat is knap lastig."

Op Twitter doett Tjitze verslag van zijn hachelijke avontuur. 

Update: Na 25 uur in de file te hebben gestaan, kan Tjitze eindelijk doorrijden. De snelweg waar hij langsrijdt, ligt er nog wel uit. Hierdoor moet de Hilversummer nog wel even kijken hoe hij op zijn bestemming komt.