Ga naar Content
Sport

Nederland wereldkampioen op de teamsprint

28 februari 2018, 21.31 uur · Aangepast 1 maart 2018, 00.11 uur
Door: · Foto: ANP

APELDOORN Nils van 't Hoenderdaal en Matthijs Büchli zijn wereldkampioen geworden op de teamsprint. Samen met Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland versloegen ze Groot-Brittannië in de finale.

In de finale moest geboren Santpoorter Büchli toekijken. Hij kwam in de halve finale en tijdens de eerste ronde wel in actie. Amsterdammer Van 't Hoenderdaal werd iedere keer opgesteld.

Nederland was met een tijd van 42,727 duidelijk te sterk voor de Britten (43,231). "Ik rijd in de finale nog eens een dik pr, 17,0, terwijl wij deze baan eigenlijk niet eens zo snel vinden", reageert Van 't Hoenderdaal. "Dit hadden we niet voor mogelijk gehouden. Op de Spelen van Rio ging het helemaal niet, dat was een enorme klap. Ik heb me moeten herpakken en hier klopte gewoon alles." Bij de afgelopen twee WK's moest Nederland genoegen nemen met het zilver.

Op de openingsdag van het WK baanwielrennen was er nog meer Nederlands succes. Kirsten Wild werd wereldkampioen op de scratch en de teamsprint bij de vrouwen leverde zilver op.