Ga naar Content
Noord-Holland

Schaatskoorts in Noord-Holland: opening veel ijsbanen uitgesteld

28 februari 2018, 15.00 uur · Aangepast 28 februari 2018, 16.48 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

NOORD-HOLLAND Zoals de voorspellingen deden vermoeden, vriest het al een paar nachten achter elkaar behoorlijk. Daarmee is de schaatskoorts toegeslagen. In heel Noord-Holland zijn de ijsclubs druk bezig geweest om schaatsbaantjes zo goed mogelijk te prepareren. Alleen gooien de wind en de sneeuw van afgelopen nacht vooralsnog op veel plekken roet in het eten.

Door de harde wind ontstaan er namelijk grote windwakken in het ijs die maar moeizaam dichtgroeien. Ook door de sneeuw heeft het meeste ijs in de provincie niet genoeg kunnen aandikken vannacht. De ijsmeester van de ijsbaan in Den Oever voorspelt dat er morgen hopelijk geschaatst kan worden. "Maar dat zal dan alleen voor kinderen zijn. Het ijs kan het gewicht van senioren op dit moment niet aan. Of er moet een wonder gebeuren."

In Vogelenzang had de lokale ijsvereniging ook slecht nieuws te verduren. Na de afgelopen twee dagen en nachten keihard te hebben gewerkt aan de ijsbaan, doet de zonneschijn vandaag niet veel goeds. "Hierdoor is het ijs onder de ijsvloer gesmolten en dit is niet te herstellen. Tot zover een teleurgestelde IJSVV", aldus de ijsclub op Facebook

Lees ook: Gevoelstemperatuur tot -15 graden! Het wordt heel erg koud vanochtend

In Huizen wordt de opening van de schaatsbaan ook twee dagen uitgesteld, maar de gemeente liet vandaag weten dat er vrijdag volop geschaatst kan worden. "Bind de schaatsen maar vast onder, want waarschijnlijk kan er vrijdag geschaatst worden bij de ijsbaan bij s.v. Huizen", aldus de gemeente op Twitter. 

Kijk je in de app? Klik hier!