Start van hoofdcontent

Sport

nl

Bekerduel tussen AZ en FC Twente gaat ondanks kou definitief door

28 februari 2018, 13.03 uur · Aangepast 28 februari 2018, 16.40 uur · Foto: Shutterstock

ALKMAAR De halve-finalewedstrijd voor de KNVB-beker tussen AZ en FC Twente gaat ondanks de bittere kou vanavond gewoon door. Dat besloot voetbalbond KNVB na een laatste overleg met de betrokken clubs en weerdeskundigen.

Daaruit kwam naar voren dat het, onder de huidige omstandigheden, ook voor supporters in het stadion voldoende verantwoord is om de wedstrijden door te laten gaan.

De club uit Alkmaar raadt de supporters aan om warm aangekleed naar het stadion te komen en het niet te veel alcohol te drinken. Ze geven ook het advies om veel in beweging te blijven. De club kan de supporters tegemoet komen door het tweede kopje warme drank gratis aan te bieden. 

In totaal zijn er voor het duel vanavond ruim 13.000 kaarten verkocht. Dat het stadion niet is uitverkocht komt volgens een woordvoerder van de club mede doordat mensen alleen met een clubkaart en identiteitsbewijs een kaartje kunnen kopen. De 1.100 supporters van FC Twente die hun club achterna reizen naar Alkmaar worden door een sponsor van de club getrakteerd op een sjaal en muts om de kou te trotseren.

Lees ook: Gevoelstemperatuur tot -15 graden! Het wordt heel erg koud vanochtend

In Alkmaar begint de wedstrijd om een plek in de finale om 18.30 uur. Ook de andere halve-finalewedstrijd tussen Feyenoord en Willem II gaat door. In Rotterdam begint om 20.45 uur de andere halve finale tussen Feyenoord en Willem II.

Lees ook: LIVE NH Sport met 1/2 finale KNVB-beker AZ - FC Twente