Ga naar Content

De Peiling: Dag vrij nemen om te kunnen schaatsen?

NOORD-HOLLAND Het is eind februari en heel in Nederland is de schaatskoorts uitgebroken. Neem jij een dag vrij van school of werk om te kunnen schaatsen?

Wie had het nog verwacht, schaatsen op het laatste moment van februari. Toch zit het dan eindelijk mee deze week met de temperatuur en weersomstandigheden. In het Overijsselse Haaksbergen wordt woensdagavond zelfs de eerste marathon op natuurijs gereden. Ook in onze eigen provincie Noord-Holland zijn de buitenbanen van natuurijs erg in trek.

Dat de schaatskoorts is toegeslagen is ook goed te merken op Marktplaats, schrijft het AD. Het populairste zoekwoord is daar niet langer 'gratis', maar 'schaatsen'. Dagelijks wordt daar meer dan 100.000 keer naar gezocht. En als je dan eindelijk een paar goede schaatsen hebt, moet je natuurlijk wel gebruik maken van het moment. Is het natuurijs zo speciaal geworden bij ons dat je daarvoor een dag vrij kan nemen van je werk? Of dat je een dag even niet naar school gaat om toch te kunnen schaatsen?

Wat vind jij?
Neem jij een dag vrij van je werk of school om buiten te kunnen schaatsen? Of gaat dat je echt te ver? Leef hieronder je stem, deel je mening en doe mee aan de discussie bij de Peiling!

De Peiling is de hele dag online en bij NH Nieuws op tv. Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur. Bel 088-850.51.52 als je mee wilt praten.  De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: