Ga naar Content
Noord-Holland

Gordon openhartig in nieuwe biografie: 'Ben als kind misbruikt en heb een zelfmoordpoging gedaan'

27 februari 2018, 16.07 uur · Aangepast 27 februari 2018, 16.19 uur
Door: · Foto: ANP

BLARICUM Zanger en presentator Gordon wordt dit jaar vijftig en heeft voor de gelegenheid een biografie uitgebracht, vol met 'hoogte- en dieptepunten' uit zijn leven. Zo maakt hij in het boek bekend dat hij als kind is misbruikt en zou hij, mede doordat zijn ouders zijn geaardheid afkeurden, een zelfmoordpoging hebben gedaan.

Gordon schoof gisteravond aan bij Jinek en lichtte de meest spraakmakende passages toe. "Ik ben in mijn jeugd door meerdere personen misbruikt", vertelt hij. Ook zijn broers en zussen zouden slachtoffer zijn geweest. De televisiester benoemt dat hij in zijn leven vaak last heeft gehad van de gebeurtenissen.

Vergeving
Toch wil hij de daders niet aanwijzen. "Nee, natuurlijk niet, dat doe je niet. Dat zijn grenzen die je stelt voor jezelf, om je privéleven af te schermen", aldus Gordon. "Dat zou ook alleen maar gevoelens omhoog brengen die ik zelf heb geaccepteerd. Ik heb die mensen vergeven en dat is de allergrootste kracht die je kunt hebben."

Gordon vertelt verder dat hij op 18-jarige leeftijd een zelfmoordpoging heeft gedaan. "Dat was een combinatie van dingen. Het misbruik telde mee, maar ook het feit dat ik mezelf in het gezin altijd moest opvechten om mee te tellen. En mijn geaardheid. Toen ik uit de kast kwam, zei m'n moeder dat ze wilde dat ze een kussen op mijn gezicht had geduwd."

Lees ook: Gordon gaat trouwen en doet dat op tv

Mede door zijn heftige jeugd en turbulente liefdesleven staat het boek vol met dieptepunten, maar Gordon benadrukt dat er ook veel hoogtepunten in staan. "Het is gewoon een doorsnede van m'n leven. Dit is wat er allemaal is gebeurd en zo wil ik het vertellen."