Ga naar Content

Steeds meer natuurijsbanen in de provincie open: check hier waar!

NOORD-HOLLAND De steeds strenger wordende vorst begint z'n vruchten af te werpen, want de schaatsbanen in Noord-Holland beginnen langzaam maar zeker hun deuren te openen. Op een aantal plaatsen kun je nu het ijs op en naar verwachting wordt dat alleen nog maar meer de komende dagen. Check hier hoe het ervoor staat met de ijsvlaktes bij jou in de regio!

Vooral de liefhebbers in Santpoort-Noord vallen met hun neus in de boter, want daar zijn maar liefst twee banen geopend. Bij landgoed Duin- en Kruidberg én in de Hoofdstraat kan tot het einde van de middag volop geschaatst worden. Ook in Sint Pancras, Krommenie en Kudelstaart kunnen schaatsfanaten het ijs op.

Lees ook: MatthIJSmeester leert de fijne kneepjes van het vak

Ook veel andere banen in de provincie zijn hoopvol. De harde wind en de felle zon gooien nu op veel plekken nog roet in het eten, doordat ze zogeheten 'windwakken' veroorzaken. De komende dagen lijkt dat, met nog strengere vorst, de goede kant op te gaan. "Helaas, vannacht maar een halve centimeter erbij", aldus IJsclub Den Helder. "Maar het blijft nu ook overdag vriezen en komende nacht nog een klapper. De chocomel staat klaar en de koek en zopie ook!"

Check hieronder op de kaart naar hoe de 'ijsvlag' er bij jou in de buurt bijhangt. We maakten een rondje langs de velden en zullen je elke dag op de hoogte houden. Staat jouw ijslocatie er niet tussen of klopt de informatie niet helemaal? Of ben je juist heerlijk aan het schaatsen en heb je leuke video's of foto's?  Laat het ons weten via [email protected]

Kijk je in de app? Klik hier

Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz