Ga naar Content

Oude schaatsclub supertrots op Esmee en hoopt op nieuwe 'Esmeetjes'

BEINSDORP Bij ijsclub Beinsdorp zijn ze apetrots op 'hun' Esmee Visser. De kersverse olympisch kampioen oefende haar eerste slagen bij de vereniging.

In Nederland stond iedereen te springen bij de winst van Esmee Visser, en in haar thuisdorp Beinsdorp was dat niet anders. "We hebben met 120 mensen in het dorpshuis de prestaties gevolgd", zegt Rien van Beek van ijsclub Beinsdorp. Hij was erg onder de indruk van Vissers prestatie: "Dan denk je, wow dat is gewoon onze Esmee."

'Historisch ijs'
Door de warme winters is de ijsbaan de afgelopen vijf jaar niet meer open geweest. En dat heeft zijn weerslag gehad op het ledenaantal. Maar de overwinningen van Visser doen de hoop op betere tijden weer groeien. "Esmee heeft 'wel lekker geschaatst', zoals ze zelf zegt. Dat komt wel over denk ik."

Een beetje pochen om mensen naar de ijsbaan te krijgen, is geen probleem voor Van Beek: "Wil je op bijna historisch ijs ook je pasjes kunnen doen? Kom dan hopelijk woensdag of anders donderdag naar ons toe, word lid en geniet van dit ijs."

Foto: