Ga naar Content

MatthIJSmeester: "Ik weet zeker dat er vannacht gekken de polder ingaan"

JISP Er hoeft maar een dun laagje ijs te liggen en in Nederland breekt weer de ijsgekte uit. Iedereen wil zo snel mogelijk het ijs op. Maar is dat wel zo verstandig? Die vraag staat centraal in de eerste editie van MatthIJSmeester waarin NH Nieuws-verslaggever Matthijs Gemmink deze week de staat van het ijs in de provincie gaat opmaken.

IJsmeester Jan Koene houdt z'n hoofd nog koel. "Maar een hoop mensen houden hun kop er niet bij", zegt hij. "Je houdt ze niet tegen, ze gaan over flinterdun ijs."

Gekken
De ijsmeester zegt dat het erg onverstandig is om nu al het ijs op te gaan. "Maar ik weet zeker dat er vannacht of morgennacht er een stel gekken zijn die de polder ingaan. Die mensen zijn zo gek."

Voor de mensen die het advies tóch negeren heeft Koene nog wel een tip: neem een ijzeren prikker mee met een touw eraan en doe die om je nek. "Vlieg je wel een wak in, dan doe je de prikker in het ijs en dan kan je jezelf eruit trekken. Ik heb vroeger ook wel meegemaakt dat ik er tot mijn nek aan toe inzat."

Foto: