Ga naar Content

Beinsdorp in de ban van Esmee: "Zo'n vrolijke aardige meid, supertrots op haar"

BEINSDORP Als je het dorp binnenrijdt, kan het je niet ontgaan: het is feest in Beinsdorp. Zeker de helft van de huizen had vanochtend al vroeg de vlag uit gestoken, want vandaag is het zover: Olympisch kampioen Esmee komt thuis.

Sinds de opvallende prestaties van hun dorpsgenoot zijn veel dorpsbewoners bevangen door Olympische koorts. Veel van hen verzamelden zich in het dorpshuis om de prestaties van dorpsgenoot Esmee gezamenlijk op de voet te volgen. Een dorpsbewoner die nog de laatste hand legt aan de versiering in haar tuin: "Normaal gesproken kom ik haar altijd tegen als ik met de hond wandel. Het is zo'n vrolijke aardige meid, je gunt het haar van harte en ik ben supertrots op haar."

Nieuwe fans
Maar ook Beinsdorpers die Esmee niet persoonlijk kennen, steken de vlag uit. Zoals een meneer die we treffen in de straat waar de ouders van Esmee wonen: "Ik ben trots op haar, ook al heb ik haar nog nooit in het echt gezien. Ik zag haar voor het eerst op tv en toen hoorde ik dat ze van hier kwam."

Deze kersverse fan hoopt dat ze nog even volhoudt: "We hebben niet zoveel sporthelden in Beinsdorp en als ze haar best doet kan ze nog een paar Olympische spelen meedoen. Ze heeft Beinsdorp op de kaart gezet: vroeger het 'klompenhokkie' van Haarlemmermeer nu een schaatsdorp van wereldklasse. Dat vind ik wel mooi."

Spannende dag voor moeder Yvonne
De ouders van Esmee houden het bescheiden in hun rijtjeshuis in Beinsdorp dat niet is versierd. Maar in huis is het wel een spannende dag, zegt moeder Yvonne. "Ik verwacht wel dat er feest losbreekt in het dorp. Niet vandaag, want we zijn pas vanavond laat weer in het dorp. De Olympiërs worden overgebracht naar het Olympisch stadion in Amsterdam, een fantastische locatie natuurlijk. Wij ontmoeten Esmee dan waarschijnlijk op het ijs, heerlijk om haar weer in de armen te kunnen sluiten en de verhalen uit haar eigen mond te horen."

Zaterdag Esmee-optocht
Een andere Beinsdorper zegt te weten dan het zaterdag feest wordt in Beinsdorp: "Op een kar door het dorp, misschien een bandje erbij. Ik weet zeker dat het een knalfeest wordt."

Foto: NH Nieuws