Ga naar Content
Noord-Holland

Schaatskoorts: hier kun je deze week schaatsen!

26 februari 2018, 15.10 uur · Aangepast 26 februari 2018, 15.41 uur
Door: · Foto: ANP / NH Nieuws

NOORD-HOLLAND Het is voorjaarsvakantie, het is koud en het wordt nog veel kouder. Maar wordt het koud genoeg om te kunnen schaatsen? Is het ijs dik genoeg? Dat zijn de vragen die deze week veelvuldig gesteld worden. Het lijkt er nu op dat op veel plekken in de provincie vanaf het midden van de week officieel geschaatst kan worden. Check hier de verwachting voor de ijsvlaktes bij jou in de regio!

Vooral de harde wind en de felle zon zijn voor meerdere ijsmeesters spelbrekers. Zo ontstaan er op verschillende plekken nog zogeheten 'windwakken' die maar moeilijk dicht vriezen. Met alsmaar dalende temperaturen houdt men haast overal wel de moed erin. "De rest van het ijs groeit wel goed, dus als het moet, zetten we gewoon een deel van de baan af. Maar we gaan deze week echt schaatsen", luidt bijvoorbeeld de lezing van het bestuur van IJsclub Jan Woudenberg in Wieringerwaard.

Lees ook: Serieuze schaatskoorts bij Rijper IJsclub: "Maar die wind moet gaan liggen"

In Kudelstaart werd er gister en vandaag zelfs al volop geschaatst. Door brandende zon ging de ijsbaan vandaag om 13.00 uur dicht, maar morgen verwachten ze weer open te zijn. Iets westelijker, in Nieuw-Vennep, heeft voorzitter John van der Mey er heel veel vertrouwen in. "Ik sta al op het ijs", zegt hij vanmiddag tegen NH Nieuws. "Maar we zijn druk bezig. We hopen woensdagnacht met de gierkar op het ijs te kunnen en dan kunnen we wellicht donderdag open", zegt hij verwachtingsvol.

Lees ook: Schaatskoorts! Krommenie opent ijsbaan

Check hieronder op de kaart naar hoe de 'ijsvlag' er bij jou in de buurt bijhangt. We maakten een rondje langs de velden en zullen je elke dag op de hoogte houden. Staat jouw ijslocatie er niet tussen of klopt de informatie niet helemaal? Laat het ons weten via [email protected]

Kijk je in de app? Klik hier!