Ga naar Content

Organisator feest baalt van 'garderobe-gate': "Verschrikkelijk om mensen zonder jas weg te sturen"

ZAANDAM De organisator van het feest Café Glenn de Koning XXL in Zaandam baalt als een stekker van de grote chaos die vannacht bij de garderobe ontstond toen honderden gasten hun jas wilden ophalen. "Het is echt verschrikkelijk. Je wil mensen niet naar buiten sturen zonder jas."

Zo reageert horecaondernemer Glenn de Koning voor de camera van NH Nieuws. Hij beaamt dat tientallen mensen naar huis zijn gegaan zonder jas en dat dat te wijten was aan de problemen bij de garderobe. "Het ging helemaal fout. Alle jassen kwamen hier in de garderobe naar beneden. Haakjes braken af, bonnetjes scheurden af en vielen op de grond: het was één chaos."

Onder de vele feestvierders die zonder jas de kou in moesten, bevond zich ook Ronald van der Heuvel uit Zaandijk. "De jassen waren niet terug te vinden. Het duurde onwijs lang. Met onwijs lang bedoel ik een uur of anderhalf uur. Ik denk dat er echt een paar honderd man voor de garderobe stond", vertelt hij. 

Lees ook: Tientallen mensen zonder jas naar huis na garderobeproblemen bij feest in Zaandam

"Op een gegeven moment leek het wel Bingo", vult Debby uit Zaandam aan. "Er werd een jasnummer genoemd en dan kon je je jas halen. Maar daar heb ik niet op gewacht. Ik ben de taxi ingedoken en dacht: dat zie ik morgen wel."

'Zwaar kut'
Dat dit uitgerekend is gebeurd terwijl het zo koud is, vindt De Koning extra erg. HIj heeft er de hele nacht wakker van gelegen, vertelt hij. "Het was zwaar kut. Het heeft ons veel gedaan. Vooral de mensen die hier stonden. Je wil dat mensen een leuke avond meemaken en dan gebeurt dit."

Mensen die hun jas nog missen, kunnen die sinds vanochtend 10.00 uur ophalen bij de tent op De Burcht, waar het feest werd gehouden. De jassen die daar nog niet worden opgehaald neemt hij mee naar het naar zichzelf vernoemde café aan de Damkade. Daar kunnen ze later alsnog worden herenigd met hun rechtmatige eigenaar. 

Foto: NH Nieuws