Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Raadslid Juliëtte Rot opnieuw geïntimideerd in Zaandam: "Ik probeer het te negeren"

24 februari 2018, 11.45 uur · Aangepast 24 februari 2018, 18.19 uur

ZAANDAM Raadslid Juliëtte Rot is gistereren opnieuw geïntimideerd in de Zaanse wijk Poelenburg. Dit gebeurde tijdens een interview met de omroep WNL. Rot is eerder al uitgescholden door hangjongeren in de wijk tijdens een interview met NH Nieuws in september 2016.

Het raadslid voor Democratisch Zaanstad werd gisteren door WNL geïnterviewd vlakbij de Vomar, die in 2016 het toneel was voor hangjongerenproblemen en 'treitervlogger' Ismail Ilgun. "Ik werd wederom begroet door mensen die al vloekend en al spugend hun standpunt kenbaar wilde maken, dat was even vervelend", vertelt Rot aan NH Nieuws.

Lees ook: Raadslid geïntimideerd door hangjongeren Poelenburg tijdens interview

Rot probeerde profesioneel te blijven in de situatie: "Ik probeer het te negeren, maar op dat moment kook je wel een beetje van woede". Het raadslid wil zich nu vooral focussen op de aankomende verkiezingen. "Ik probeer me te richten op de taak die mij gegeven is, in ieder geval tot aan de verkiezingen en hopelijk daarna weer."

Debat
De partij Democratisch Zaanstad en Juliëtte Rot waren gisteravond voor het eerst aanwezig bij het verkiezingsdebat in de Sultan Ahmetmoskee. Eerder werden volgens Rot 'voornamelijk linkse partijen uitgenodigd'. Ze kijkt positief terug op de avond: "De partijen hebben zich goed gepresenteerd". 

Foto: NH Nieuws