Rel rondom Purmerends raadslid dat ‘obsceen’ gebaar maakte: “Excuses, anders oorlog”

PURMEREND - Een video waarin raadslid Guus Jansen van de Stadspartij Purmerend een obsceen gebaar lijkt te maken tijdens een vergadering, heeft voor een conflict gezorgd. Het raadslid beschuldigde de verspreider van de video, Rob Klaucke, 'van smerige politieke spelletjes'. Klaucke vindt dat op zijn beurt niet kunnen en eist excuses. "Voor maandag 12.00 uur, anders wordt het oorlog."

Het fragmentje, waarin te zien is dat raadslid Jansen opmerkelijk gebaren maakt met zijn handen, werd vandaag verspreid via sociale media en haalde het landelijke nieuws. Volgens de politicus, die hartpatiënt is, legde hij het vrouwelijke raadslid naast hem uit hoe zijn oximeter precies werkt en hebben de gebaren totaal geen 'seksuele bedoelingen'. Jansen denkt dat Klaucke de beelden bewust heeft doorgezet, omdat hij 'een bloedhekel' aan hem zou hebben. 

Lees ook: Purmerends raadslid maakt 'obsceen' gebaar in raadszaal

"Hij denkt dat ik een politiek spel speel, omdat ik in het verleden actief was voor Leefbaar Purmerend, maar ik weet oprecht niet waar hij het over heeft", vertelt Klaucke aan NH Nieuws. "Ik noem geen namen, breng niemand herkenbaar in beeld en zeg al helemaal niks over dat het seksueel zou zijn."

'Oorlog'
De Purmerender is woest over de in zijn ogen valse beschuldigingen en heeft actie ondernomen. "Ik wil dat hij z'n excuses aanbiedt, want dit slaat nergens op. Ik heb een brief opgesteld en die stuur ik op. Daarin staat dat als Jansen maandag voor 12.00 uur zijn excuses niet heeft aangeboden, ik stappen tegen hem ga ondernemen. Dan kan hij een oorlog krijgen, een media-oorlog."

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
Zaanstreek-Waterland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws