Telstar geeft FC Volendam pak slaag

23 februari 2018, 20.55 uur · Aangepast 24 februari 2018, 00.43 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Jeroen Schreur

VELSEN-ZUID Met vijf treffers in de eerste helft besliste Telstar op overtuigende wedstrijd de derby tegen FC Volendam. De ploeg van Mike Snoei kwam in de 23e minuut op 1-0 en tekende in de 35e minuut voor de vijfde Velsense treffer. Uiteindelijk stond na 90 minuten voetbal de 5-2 eindstand op het scorebord.

Bij beide elftallen ontbrak een belangrijke basisspeler. Bij Telstar zat Toine van Huizen op de tribune een schorsing uit, Erik Schouten van FC Volendam kreeg donderdag te horen dat hij de rest van het seizoen uitgeschakeld is vanwege een zware knieblessure. Voor Van Huizen speelde Shaquil Sno, Kees Kwakman stond op de plek van Schouten.

De wedstrijd zag in het eerste kwartier weinig kansen. Het eerste gevaar kwam na een kwartier voetbal toen FC Volendam-aanvaller Nick Doodeman de bal op de paal schoot. Het was voor de ploeg van Mike Snoei het teken om wakker te worden. Het leverde in de 23e minuut de openingstreffer op. Een schot van Andrija Novakovich kwam voor de voeten van Mohamed Hamdaoui die de bal van dichtbij tegen de touwen schoot.

Vrije trap Hamdaoui
Hamdaoui tekende in de 27e minuut met een hard en geplaatste vrije trap in de kruising voor de 2-0. Een paar tellen daarvoor kreeg Doodeman de kans op de gelijkmaker, maar keerde Rody de Boer de inzet. Vanaf dat moment ging het echter hard in het Rabobank IJmond stadion. Amper hing het tweede mandje aan het traditionele scorebord of Shaquil Sno had de 3-0 al op het digitale scorebord gezet. De assist kwam van Rodney Lopes Cabral, de bal van Sno ging door de benen van Verhulst.

Knullig verdedigend werk FC Volendam
In de 34e minuut profiteerde Novakovich van knullig balverlies van Kwakman. De huurling behield het overzicht en gunde Melvin Platje de treffer. De spits van Telstar kreeg in de 36e minuut uiteindelijk zijn treffer. Zonder dat er ook maar één Volendammer moeite deed om de bal te onderscheppen bezorgde Hamdaoui de bal gemakkelijk bij Novakovich, die tekende voor de 5-0 ruststand.

Stroo doet wat terug
Met twee wijzigingen begon FC Volendam aan de tweede helft. Henny Schilder loste Kees Kwakman af en Alex Plat verving Kevin Visser. Na tien minuten maakte Enzo Stroo voor de bezoekers de 5-1. Diezelfde Stroo kon na een uur spelen de 5-2 maken, maar zijn inzet eindigde niet in een treffer.

Toretta mag nog minuten maken
Telstar zelf voetbalde minder attractief dan in het eerste bedrijf van de wedstrijd. FC Volendam kwam dan ook niet geheel onverwacht op 5-2 via Gijs Smal. Het enige hoogtepuntje wat nog plaatsvond in de tweede helft was de terugkeer van Junior Toretta, hij verving in de laatste minuut de beste speler van het veld; Hamdaoui.

Door de overwinning boekt Telstar één plaatsje winst. Het staat na 26 speelrondes op de vijfde plaats met 45 punten. FC Volendam is de nummer veertien met 32 punten. In de derde periode staat FC Volendam (12 punten) nog nipt boven Telstar (11 punten. FC Emmen gaat echter aan de leiding met 16 punten.

Opstelling Telstar: De Boer; Cabral, Van Iperen, Van Heertum, Brito; Korpershoek, Schouten, Sno (Najah/68); Hamdaoui (Toretta/89), Novakovich, Platje

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Klinkenberg, Kwakman (Schilder/46), Smal; Veerman, Visser (Plat/46), Vlak; Doodeman, Stroo, Antwi