Ga naar Content
Noord-Holland

DENK en VVD ontketenen plakoorlog in Alkmaar

23 februari 2018, 17.15 uur
Door: · Foto: @vvdalkmaar

ALKMAAR De traditionele plakoorlog van partijposters is officieel losgebarsten in Alkmaar. Gisteravond plaatste de lokale VVD een tweet waarin ze DENK Alkmaar betichtten van het overplakken van een partijposter van de VVD.

Bij de tweet zat een foto waarop te zien is dat twee leden van DENK Alkmaar hun partijposter over een poster van de VVD plakken. Dit lijkt het begin van de plakoorlog die bij elke verkiezing weer de kop op doet steken. 

Fractievoorzitter John van der Rhee van VVD Alkmaar had het volgende erover te zeggen: "Twee leden van de partij deden een posterrondje om te kijken of er genoeg posters hingen. Vervolgens zagen ze dat er over een poster heen was geplakt door DENK. De poster was nog nat, dus zijn ze snel naar het andere bord gelopen, waar ze dus op heterdaad de leden van DENK betrapten terwijl die hun poster over de onze heenplakten. Ze hebben gewoon hun moment gehad om hun eigen posters op te hangen, dus ik snap niet waarom ze dat toen niet gedaan hebben." 

Kuzu
Van der Rhee denkt dat DENK er nu vooralsnog voor heeft gekozen om posters te plakken, omdat Tunahan Kuzu, partijleider van de landelijke fractie van DENK, vandaag in Alkmaar is. "Kuzu is in Alkmaar, dus dan moeten ze opeens posters plakken," aldus van der Rhee.

Mohamed Keskin, lijsttrekker van DENK Alkmaar, is het niet eens met de lezing van de VVD. Volgens Keskin hebben beide partijen met elkaar gepraat en zelfs nog samen een paar posters geplakt. Zijn verklaring voor het overplakken van de poster is dat sommige partijen te veel ruimte in hadden genomen op de posterborden, waardoor er voor hen geen plek meer was. 

DENK heeft als reactie op het incident al wel een oplossing bedacht: een motie indienen bij de aankomende raadsvergadering voor een alternatief op de posterborden die er nu zijn in Alkmaar. De VVD heeft het niet bij slechts een tweet laten zitten: ze hebben meteen hun eigen poster weer over de DENK poster heengeplakt. Of de plakoorlog hiermee gestreden is, is nog maar de vraag.