Crowdfunding geslaagd: MS-patiënt Samira (35) kan naar India

WORMERVEER - Samira de Kraker-Berndsen (35) heeft MS en is in Nederland uitbehandeld. Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie vertrekt ze volgende week voor een unieke behandeling naar India.

"Ik vertrek met een dubbel gevoel," vertelt Samira aan NH Nieuws. "Natuurlijk ben ik blij dat ik eindelijk de behandeling kan ondergaan, maar ik ga mijn vijf dochters vreselijk missen." Ze zal namelijk vijf weken van huis zijn. "Ik onderga daar een zogeheten HSCT-behandeling, een stamceloperatie. Het slagingspercentage is tachtig procent, maar daar zit ik gewoon bij," zegt Samira vol vertrouwen.

Benefiet
Via een crowdfundactie proberen vrienden en familie een bedrag van 50.000 euro elkaar te krijgen voor haar behandeling. Van alle kanten stroomt de hulp toe. "Heel bijzonder! Diners, spullen, een benefietconcert. Zo raar dat het allemaal om mij draait."

Lees ook: Samira (35) strijdt voor MS-behandeling in India: "Ik moet verder voor mijn kinderen"

De teller staat nu op iets meer dan 30.000 euro. "Dat is genoeg voor fase één: de behandeling." De actie loopt ondertussen gewoon door voor het natraject en eventuele extra kosten. 

Anonieme donor
Dat Samira eerder dan verwacht naar India kan is te danken aan een anonieme donor. "Ik mag er nog niet te veel over zeggen, maar ik heb een heel mooi bedrag ontvangen van een tv-programma. Iemand heeft voor mij meegespeeld."

Man Ronnie gaat mee op reis. "Hij doet alles hier in huis. De zorg voor de kinderen en voor mij en hij heeft net de zolder verbouwd voor mijn terugkeer." Bij thuiskomst moet Samira namelijk ook nog eens minimaal een maand in quarantaine. Daar ziet de Wormerveerse flink tegenop: "Ik hoor hier namelijk alle geluiden van de kinderen, maar kan er niet voor ze zijn. Ik mag ze in het begin niet eens knuffelen."

Andere moeder
Dochter Michelle (14) gaat haar missen, maar hoopt een andere moeder terug te krijgen. "Ik kijk ernaar uit dat we weer samen kunnen winkelen, dat ze gewoon weer kan lopen buiten."

In huis loopt Samira voorzichtig rond, maar buiten gebruikt ze de rolstoel. "Ik kan niet alleen op pad door pijn en uitvallende ledematen, dus ik kom nog maar weinig op straat. De MS begint steeds meer mijn leven over te nemen."

Autorijden
Toch is ze hoopvol gestemd. "2019 wordt mijn jaar. Ik kijk er nog het meest naar uit om weer te kunnen autorijden. Dan heb ik mijn vrijheid weer terug en kan ik de kinderen halen en brengen naar school en hun hobby's."

Over haar tijd in India en het herstel zal ze een blog gaan bijhouden. "Via mijn website kun je volgen hoe het met me gaat. Ik zal kaal worden en ik laat bijvoorbeeld zien dat ik mijn haar al korter heb geknipt."

Meer over dit onderwerp:
Zaanstreek-Waterland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws