Ga naar Content
Noord-Holland

Groot deel voormalige V&D-panden weer in gebruik

1 maart 2018, 10.32 uur
Door: · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Bijna twee jaar na de sluiting van het laatste filiaal van warenhuis V&D is een groot deel van de panden weer in gebruik of zijn er concrete plannen voor gemaakt. Het merendeel heeft een nieuwe bestemming als winkel gekregen, andere panden zijn of worden omgebouwd tot kantoren of woningen. Een overzicht van alle panden in de provincie.

Alkmaar
Een jaar geleden opende aan De Laat in Alkmaar een filiaal van Topshelf, maar het winkelplezier was van korte duur. Vanwege tegenvallende resultaten sloot het warenhuis deze week haar deuren. Het Amsterdamse architectenkantoor BFAS gaat nu met de vernieuwing van het pand aan de slag. Zowel het oudste deel van het pand, een rijksmonument uit 1925, als de uitbreiding die stamt uit 1969 wordt grondig onder handen genomen 'om aan de hedendaagse retail-eisen te kunnen voldoen'. Wat er daarna in het pand komt, is nog niet bekend.

Amstelveen
Aan het Buytenplein in Amstelveen wordt nog altijd gewerkt aan een vestiging van Hudson's Bay. Het warenhuis wordt volgend jaar geopend, de exacte datum is nog onbekend. 

Amsterdam Kalverstraat
Dit pand krijgt twee bestemmingen. Op de bovenste verdiepingen komen kantoren, op de onderste winkels. 

Amsterdam-Noord
Het pand is onderdeel geworden van winkelcentrum Boven 't IJ. Na een verbouwing en uitbreiding zijn er onder andere een Lidl, een H&M en een sportschool in gevestigd. 

Beverwijk
In het voormalige V&D-pand in de Breestraat zit nu een H&M. 

Den Helder
Het V&D-pand in Den Helder aan de Beatrixstraat is verkocht aan Helder Vastgoed BV, een dochteronderneming van de Woningstichting. Een woordvoerder van de Woningstichting laat aan NH Nieuws weten dat de onderste verdieping een commerciële bestemming krijgt, in de rest van het pand worden woningen gerealiseerd. 

Haarlem
Het historische pand in het centrum van Haarlem wordt omgetoverd tot een filiaal van Hudson's Bay, dat op 5 april wordt geopend. 

Haarlem Schalkwijk
De voormalige V&D in Schalkwijk wordt een woontoren. 

Hilversum
In dit pand zou een Topshelf komen, maar in september berichtte de Gooi- en Eemlander dat dat door hoge huurkosten mogelijk niet door zou gaan. Het is onduidelijk wat er nu met het gebouw zal gebeuren. Topshelf kan daarover geen uitspraken doen.  

Hoofddorp
Op de plek van de V&D in Hoofddorp wilde Topshelf een geheel nieuw pand laten bouwen. Uiteindelijk werd besloten het bestaande pand te gebruiken, maar dan zou er geen ruimte zijn voor een sportafdeling. Nog altijd staat het pand leeg. Wat ermee zal gebeuren, is niet bekend. Ook hierover kon Topshelf geen uitspraken doen.  

Hoorn
Er zijn plannen om hier woningen en parkeerruimte te maken. 

Purmerend 
In het pand aan de Willem Eggertstraat in Purmerend bevindt zich nu een Sportsworld. 

Zaandam
De V&D in het Stadshart Zaandam heeft plaatsgemaakt voor een filiaal van Zara.