Ga naar Content

Kritiek op schimmigheid rond vertrek burgemeester Huizen na 'grensoverschrijdend gedrag'

HUIZEN De inwoners van Huizen willen meer duidelijkheid over het vertrek van burgemeester Fons Hertog. De burgemeester stapte vlak voor het weekend op vanwege 'grensoverschrijdend gedrag'.

Wat dat precies betekent, is nog altijd onduidelijk. Gisteren werd de gemeenteraad van Huizen bijgepraat over de kwestie, maar na afloop hielden de raadsleden de lippen stijf op elkaar wat betreft de betekenis van de term: 'grensoverschrijdend gedrag'. 

Lees ook: Inwoners Huizen krijgen geen duidelijkheid over 'grensoverschrijdend gedrag' afgetreden burgemeester

Dit tot ergernis van inwoners van Huizen. "Wanneer er iets aan de hand is, dan moet de gemeenteraad dat naar buiten brengen", zegt een inwoner tegen NH Nieuws. Een ander: "Ik vind dat je burgers wel een beetje moet inlichten waarom hij weg is". 

Informatieplicht
Maar een antwoord krijgen de Huizenaren niet. Een slechte zaak, vindt politicoloog Ewald Engelen. "Op het moment dat er onrust veroorzaakt wordt door zo'n affaire, dan lijkt het mij heel goed dat de gemeenteraad gewoon burger informeert over wat er gebeurd is", aldus Engelen. "Wat mij betreft zou de informatieplicht naar de burgers zwaarder moeten wegen dan geheimhoudingsplicht. Ik zou dat persoonlijk niet hebben ondertekend."

Foto: ANP