Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Bouw bibliotheek Zaandam onzeker

14 februari 2009, 17.31 uur

ZAANDAM De bouw van de nieuwe bibliotheek in Zaandam is plotseling op losse schroeven komen te staan omdat projectontwikkelaar NS Poort uit het project is gestapt.

De gemeente is hier woedend over en overweegt juridische stappen. Zaanstad bouwt aan een nieuw stadshart met een nieuw stadhuis, een hotel, een appartementencomplex. En boven het spoor moet, als belangrijkste element, een nieuwe bibliotheek komen.
NS Poort hoopt nieuwe financiële afspraken te kunnen maken met de gemeente . Zaanstad zegt desnoods naar de rechter te stappen om de NS te dwingen de reeds gemaakte afspraken na te komen.
NSP wil met de bouw stoppen, omdat het project niet kostendekkend te maken zou zijn. Het project is een onderdeel van het grote bouwproject Inverdan. NSP trekt zich ook terug uit twee andere onderdelen van Inverdan. Het gaat om de overbouwing van de Provincialeweg, en appartementencomplex Figaro. Zaanstad eist dat NSP deze projecten kosteloos aan haar overdraagt. De gemeente wil Inverdan hoe dan ook afbouwen. NS Poort over het project Inverdan