Transavia-piloten gaan morgenochtend staken

SCHIPHOL - De piloten van luchtvaartmaatschappij Transavia gaan morgenochtend tot 12.00 uur staken, dat laat de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) weten.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De Transavia-piloten zijn boos op hun werkgever omdat zij niet willen ingaan op de cao-eisen van de vliegers. Eerder deze week liet de VNV, die de piloten vertegenwoordigt, al weten te gaan staken als Transavia niet aan hun eisen tegemoet zou komen. Gisteren liet Transavia een laatste ultimatum van de VNV aan zich voorbij gaan. 

Lees ook: Transavia niet akkoord met eindbod: piloten bereiden acties voor

De staking valt midden in de krokusvakantie van scholen in het zuiden van Nederland en dat is voor veel reizigers bijzonder ongunstig. Transavia laat weten de stap van de VNV te betreuren en zegt er alles aan te doen om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Hoe zij dat gaan doen, is nog niet bekend.

Morgenochtend staan er 19 Transavia-vluchten op het vluchtschema van Schiphol vermeld, die door de staking niet zullen vertrekken. De eerste vlucht die morgenochtend gepland staat, is de HV5641 naar La Palma. De piloten staken ook op de luchthavens Rotterdam en Eindhoven.

De VNV en Transavia zijn al maanden met elkaar in overleg over een nieuwe cao. De Transaviavliegers eisen onder meer 'een bescheide' loonstijging, betere roosters, meer grip op de eigen vrije tijd en een goede beroepsongeschiktheidsregeling. 

Meer over dit onderwerp:
schiphol schiphol
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws