Grote brand in beddenzaak Badhoevedorp: twintig bewoners uit huis

BADHOEVEDORP - Vanwege een grote brand in een beddenzaak aan de Jan van Gentstraat in Badhoevedorp zijn vannacht enkele woningen ontruimd.

Om hoeveel huizen het precies gaat, is niet duidelijk. Het gaat om de woningen boven en naast de beddenzaak. Zo'n twintig bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen hotel, meldt de Veiligheidsregio Kennemerland.

De brandweer vraagt omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. Wie een mechanische ventilatie gebruikt, moet deze uitzetten.

Zeer grote brand 
De brand bij de beddenzaak ontstond vannacht rond 2.00 uur. De brandweer sprak al snel van een 'zeer grote brand' en vanuit de hele regio werden brandweerwagens opgeroepen om te assisteren bij het blussen.

Een bewoner zegt tegen NH Nieuws dat hij zag hoe de vlammen aan de achterkant van het gebouw eruit sloegen. "Het hele pand is denk ik verloren", aldus de bewoner. 

Blussen nog "volop gaande" 
Om 3.45 uur woedde de brand nog altijd. Het blussen was toen volgens de brandweer nog 'volop gaande'. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. 

Meer over dit onderwerp:
Haarlemmermeer nh nieuws nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws