Amsterdamse Ghanees Akwasi allerlaatste na twee runs

AMSTERDAM - GANGNEUNG De smile van de Amsterdamse Ghanees Akwasi leek wel in zijn gezicht gebeiteld, maar afgaand op zijn sportieve prestaties zal het lachen de skeletonner wel zijn vergaan. Vannacht legde hij zijn eerste olympische runs af met een teleurstellend resultaat.

Akwasi werd bij de eerste twee runs van het toernooi in Pyeongchang beide keren laatste. Bij de eerste heat deed hij er 53,97 seconden over om beneden te komen. Daarmee bleef hij 3,69 seconden verwijderd van de tijd van de Koreaan Sungbin Yun, die als snelste afdaalde. 

Lees ook: Olympische Noord-Hollanders: Akwasi Frimpong

Bij de tweede heat verging het Akwasi niet beter. Met een tijd van 54,46 eindigde hij 4,39 seconden achter de Koreaan, die het klassement van dertig atleten voorlopig aanvoert.

Lees ook: Skeleton-talent Akwasi Frimpong is vlaggendrager op Olympische Spelen voor Ghana

Akwasi, die bij de openingsceremonie de vlag van zijn moederland Ghana droeg, moet daarom vol aan de bak om een voortijdig afscheid van de Spelen te voorkomen. Als hij niet minstens tien plaatsen in het klassement stijgt, dan mag hij bij de vierde heat niet meer aan de start verschijnen. Alleen de beste twintig skeletonners plaatsen zich daarvoor. 

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws