De Peiling: Valentijnsdag commerciële onzin?

NOORD-HOLLAND - Commerciële onzin of pure romantiek. Wat vind jij van Valentijnsdag? Heb jij er iets aan gedaan vandaag of boycot jij 14 februari? We horen het graag!

Jongeren
Volgens tijdschrift Quest doen vooral jongeren aan Valentijnsdag. 45 procent koopt een beertje, chocolaatjes, hartjesballonnen of iets anders om een geliefde in het het zonnetje te zetten. Boven de 55 jaar doet nog maar 11 procent van de Nederlanders iets aan Valentijnsdag.

Trouwen
Voor 11 stellen is deze Valentijnsdag het moment waarop ze elkaar het ja-woord geven in poptempel Paradiso in Amsterdam. In 2018 bestaat Paradiso vijftig jaar, wat het hele jaar gevierd wordt met bijzondere programma’s. Een van de al langer bestaande wensen was om in Paradiso te kunnen trouwen, zoals dat ook gebeurde toen het nog een kerkgebouw van de Vrije Gemeente was.

Datingsites
Voor wie de ware nog niet is verschenen hebben datingsites acties rond Valentijnsdag. De komende drie dagen gratis daten bijvoorbeeld. Mannen vinden Valentijnsdag belangrijker dan vrouwen. Eén op de vier vrijgezellen vindt het vervelend om alleen te zijn op Valentijnsdag. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse dating-app The Inner Circle.

Wat vind jij?
Ben jij gevoelig voor Valentijnsdag of doet het je als nuchtere Noord-Hollander helemaal niets? Heb je er een mooi verhaal over Valentijnsdag? We horen het graag van je!

De Peiling is de hele dag online en bij NH Nieuws op tv. Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur. Bel 088-850.51.52 als je mee wilt praten.  De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar depeiling@nhnieuws.nl

Meer over dit onderwerp:
de peiling
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws