Daverende verrassing van tennisser Tallon Griekspoor

NIEUW-VENNEP - ROTTERDAM Tallon Griekspoor heeft bij het ABN Amro World Tennis Tournament voor een daverende verrassing gezorgd. De nummer 259 van de wereld, die via een wildcard mee mocht doen in Rotterdam, versloeg Stan Wawrinka in de eerste ronde met 4-6, 6-3, 6-2.

De nummer negen van de wereld is op de weg terug na een operatie aan een knie. Hij maakte in januari na een maandenlange afwezigheid zijn rentree bij de Australian Open, maar kwam in Melbourne niet verder dan de tweede ronde. Vorige week deed hij mee bij het toernooi in Sofia, waar hij de halve finales haalde.

Veel fouten Wawrinka
Wawrinka, in 2015 winnaar in Rotterdam, wist de eerste set na een break nog wel naar zich toe te trekken. Maar in de tweede set maakte hij veel fouten. Griekspoor profiteerde optimaal en trok de tweede set naar zich toe. In de beslissende set wist de Nederlander Wawrinka meteen in de eerste game te breken en besliste hij de partij daarna knap in zijn voordeel.

Sprakeloos
De 21-jarige Griekspoor was sprakeloos na zijn zege. "Ongelooflijk. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Ik was in de eerste game een beetje gespannen en werd gelijk gebroken. Maar daarna serveerde ik goed. Halverwege de eerste set kreeg ik in de gaten dat Wawrinka niet in zijn beste doen was. Mijn ervaring van vorig jaar in Ahoy heeft wel geholpen. Ik ga hier even goed van genieten", zei hij tegen ZiggoSport.

Griekspoor maakte vorig jaar met een wildcard zijn debuut in het hoofdtoernooi. Hij verloor toen in de eerste ronde van de Luxemburger Gilles Müller.

Griekspoor speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Robin Haase en Thiemo de Bakker.

Meer over dit onderwerp:
Tennis sport tallon griekspoor
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws