Transavia-piloten dreigen met stakingen

SCHIPHOL - Piloten van Transavia leggen mogelijk het werk neer als het management van de luchtvaartmaatschappij de cao-eisen van de vliegers niet tegemoet komt. Hun vakbond, de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), deelt vandaag flyers uit op Schiphol, Rotterdam-The Hague Airport en Eindhoven Airport.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De VNV wil door middel van de flyers Transavia-passagiers informeren dat hun volgende vlucht mogelijk niet zal vertrekken. De vakbond eist stabielere roosters, meer grip op vrije tijd, een goede beroepsongeschiktheidsregeling en een, volgens de VNV, bescheiden loonstijging.

Lees ook: Transavia mag straatracende piloot niet ontslaan: maatschappij in hoger beroep

Een voor twaalf
Joost van Doesburg van VNV laat NH Nieuws weten dat het "een voor twaalf is" voor de piloten. "Na 14 maanden praten zijn we er wel klaar mee. Het management blijft maar nee zeggen op onze cao-voorstellen. De vliegers voelen zich een speelbal van het management", aldus Van Doesburg.

Als de piloten en de luchtvaartmaatschappij niet heel spoedig tot een akkoord komen, is de kans groot dat de vliegers deze week, misschien donderdag zelfs al, het werk neerleggen. Volgens Van Doesburg zullen tijdens de staking geen vluchten vertrekken vanuit Schiphol, Rotterdam en Eindhoven.

Reactie Transavia
Een woordvoerster van Transavia laat NH weten dat de maatschappij verrast is met de flyeractie. Volgens haar staat er deze week nog een gesprek met VNV gepland. "We hopen er deze week nog met de vakbond uit te komen", aldus de zegsvrouw.

Meer over dit onderwerp:
schiphol
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws