Ga naar Content
Sport

Wordt het de dag van Koen Verweij?

13 februari 2018, 08.17 uur · Aangepast 13 februari 2018, 11.54 uur
Door: · Foto: ANP

NOORD-HOLLAND De Olympische Winterspelen zijn al even begonnen en Nederland heeft al een vrachtlading medailles binnengesleept, maar de Noord-Hollandse medaillespiegel staat nog op nul. Als het aan Koedijker Koen Verweij ligt, gaat daar vanmiddag verandering in komen. Hij stapt dan het ijs op voor zijn 1500 meter race in Gangneung.

Het moet voor de markante schaatser de ultieme revanche worden voor zijn misgelopen gouden plak op de Spelen van Sotsji. Hij kwam toen 0,003 seconden tekort voor goud en moest genoegen nemen met zilver. Zijn grootste concurrent op deze afstand is een andere Nederlander: Kjeld Nuis.

Lees ook: Olympische Noord-Hollanders: Koen Verweij

Om 12.00 uur Nederlandse tijd start de 1500 meter. Het duurt vervolgens nog wel even voordat Verweij in actie komt, pas in de 16e rit is het zijn beurt.

De productiviteit op de vele werkvloeren in de provincie zal rond die tijd vermoedelijk even wat minder zijn, want de 'blonde Adonis' moet natuurlijk wel naar goud geschreeuwd worden. Gaan jullie ook kijken vanmiddag? Laat het ons weten via [email protected] of via 06-30093003 en wellicht komen we nog even langs!