Ga naar Content
Noord-Holland

KLM annuleert morgen 52 vluchten vanwege sneeuw

8 februari 2018, 18.35 uur
Door: · Foto: Royal Schiphol Group

SCHIPHOL KLM annuleert morgen uit voorzorg 52 vluchten vanwege de verwachte sneeuwval. Volgens de luchtvaartmaatschappij worden de passagiers van die vluchten momenteel geïnformeerd en omgeboekt.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Naar verwachting zal er door de sneeuw een beperkt aantal start- en landingsbanen beschikbaar zijn. Heel lang zal de sneeuw waarschijnlijk niet blijven liggen, 's middags zal de sneeuw overgaan in regen of natte sneeuw. Uit de weersverwachting voor de luchtvaart valt op te maken dat het tussen 09.00 en 15.00 uur boven Schiphol zal sneeuwen.

Lees ook: Vliegtuigen trotseren storm op Schiphol

Storm
De vorige keer dat KLM vanwege het weer vluchten annuleerde, was tijdens de storm van 18 januari. Toen werden enkele honderden KLM-vluchten gecanceld, maar ook andere maatschappijen schrapten hun vluchten van en naar Schiphol. Tijdens het hoogtepunt van de storm lag het vliegverkeer bijna helemaal stil. Slechts een handjevol vliegtuigen kon toen vertrekken of landen. Veel vluchten weken uit naar andere Europese luchthavens.

Het zijn meestal allemaal vluchten binnen Europa die KLM uit voorzorg annuleert. Passagiers kunnen dan gemakkelijker omgeboekt worden op een latere vlucht dezelfde dag. Bij intercontinentale vluchten die geannuleerd worden, kunnen reizigers vaak pas op zijn vroegst de dag erna weer een vlucht pakken.