Ga naar Content
Noord-Holland

Echtpaar uit Zwaag verdacht van moord op dochter

8 februari 2018, 09.19 uur · Aangepast 8 februari 2018, 14.05 uur
Door: · Foto: Paul Verspeek

ZWAAG De politie heeft een echtpaar uit Zwaag aangehouden op verdenking van moord van hun eigen dochter. Er zouden mogelijk meer slachtoffers zijn.

Dat meldt RTV Rijnmond vanochtend. De zedenzaak speelde zich af in Hoeve Jedidja in het Zuid-Hollandse Meerkerk. In dit pand bevond zich een therapeutisch centrum met een christelijke achtergrond. De directeur van het centrum, Aaldert van A. werd in 2016 tot drie jaar cel veroordeeld voor seksueel misbruik met patiënten.

Vorig jaar kwam er nog een zaak aan het licht. A. zou namelijk nog een patiënt hebben misbruikt. Die vrouwelijke patiënt had in 2016 zelfmoord gepleegd. Pas na haar dood werd er aangifte gedaan van ontucht. 

Euthanasiemiddel
In het onderzoek naar de dood van vrouw bleek haar oudere zus in 2012 ook zelfmoord gepleegd te hebben. Na een onderzoek van de Rotterdamse politie bleek dat de 29-jarige zus niet door zelfdoding om het leven is gekomen, maar door het vemoedelijk 'toedienen van een dodelijk euthanasiemiddel', aldus Thomas Slieker van justitie Rotterdam.

Een koppel uit Zwaag, de 58-jarige moeder van de in 2012 overleden vrouw en haar 63-jarige stiefvader, zit nu vast op verdenking van moord. De moeder zou een prominente rol hebben gespeeld in het bestuur van het therapeutische centrum. 

Meer onderzoek
Volgens Slieker worden nu drie sterfgevallen van mensen die in hetzelfde zorgcentrum hebben gezeten, waaronder de vrouwelijke patiënt die in 2016 zelfmoord pleegde, ook onderzocht door de politie. Ook hier werd eerst uitgegaan van zelfmoord, maar nu zijn er sterke aanwijzingen voor moord.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.