Ga naar Content

NH Kiest: Ouders zien nieuwbouwlocatie scholen Opmeer totaal niet zitten

OPMEER De keuze van de gemeente om drie basisscholen onder te brengen onder één dak aan de Akker in Opmeer valt niet in goede aarde bij de meeste ouders van de kinderen. Ze maken zich vooral zorgen over de weg die ze dagelijks met hun kroost moeten afleggen. "Ik vind dit absoluut geen veilige route om op de fiets af te leggen", vertelt Monique Klein-Vriend, een moeder uit Spanbroek.

De drie basisscholen De Akker, 't Ruimteschip en de Bonifatiusschool zijn aan vernieuwing toe. Daarom besloot de gemeente afgelopen zomer om de drie scholen op een nieuwbouwlocatie te vestigen aan de Akker. 

De locatie is omstreden, omdat maar liefst 80 procent van de kinderen in nieuwbouwwijk Heerenweide en aanliggende wijken in Spanbroek wonen, terwijl de nieuwbouwlocatie helemaal aan de andere kant van Opmeer ligt. Hierdoor moeten de ouders in de toekomst dagelijks met hun kinderen door straten met veel verkeer en onoverzichtelijke situaties. 

"Ik snap de locatiekeuze echt totaal niet", vertelt Monique. "Alle kinderen wonen aan de ene kant en dan bouwen we een school aan de andere kant. Dat is toch niet logisch?"

Uit onderzoek van een bureau, in opdracht van de gemeente, is gebleken dat de route veilig is. Maar de meest ouders, zoals Debby Hameeteman, kunnen zich hier niet in vinden. "Dit onderzoek is gedaan in de herfstvakantie, hoe representatief is dit?" Monique vult aan: "Er zijn zestien knelpunten waar we langs moeten. Ik vind deze route een keer in de week al vervelend, laat staan vier keer per dag."

Alternatieve locaties
Patrick Vriend, een vader uit Spanbroek, ziet wel alternatieve locaties voor de nieuwbouw. "Het terrein naast de Hoogwoud-Opmeerse Sportvereniging is een mooi alternatief. Dit ligt dichtbij de wijk waar de meeste kinderen vandaan komen en ze kunnen hier gemakkelijk en veilig naartoe."

Maar of de gemeente Opmeer nog terug gaat komen op het besluit en naar alternatieven zal gaan kijken, is nog maar de vraag. Het zal erom spannen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgende maand.  

Heb jij ook een Heet Hangijzer in jouw gemeente dat jij onder de aandacht wil brengen van de politici? Laat het ons weten: stuur een mailtje naar [email protected] 

Foto: NH Nieuws